Aan de gegevens vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend,   design by RiDi ©

 

 

 

 

 

 

Brouwerswal 22                    |                    8401 DA                    |                    Gorredijk                    |                    0513 460 064                    |                    info@woonstijlmakelaars.nl

Waar moet ik op letten bij de koop van een recreatie woning.

Recreatiewoningen

Onderstaand treft u een overzicht aan van ons actueel aanbod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een tweede woning (al dan niet in Nederland) kan dienen als belegging of je kan deze kopen voor recreatieve doeleinden. Wanneer je een hypotheek voor een tweede woning wilt afsluiten moet je rekening houden met een aantal zaken.

 

Geen hypotheekaftrek

Voor een tweede woning is de hypotheekrente niet aftrekbaar. Ook niet als je de financiering van deze woning via de hypotheek op uw hoofdwoning laat lopen. Dit hypotheekdeel wordt als consumptieve lening beschouwd (Box III) en de rente over dat deel van de lening is om die reden niet aftrekbaar. De eventuele huuropbrengsten daarentegen zijn niet belast.

 

Financiering

Wanneer je een hypotheek wilt nemen op een woning die niet dient als hoofdverblijf zijn er niet veel hypotheekinstellingen die de aankoop volledig zullen willen financieren. Het is in bepaalde gevallen wel mogelijk een hypotheek op een tweede woning te krijgen, maar naast speciale eisen die aan de woning worden gesteld (het moet bijvoorbeeld van steen zijn gebouwd, op een fundering, en met pannen gedekt) moet je er rekening mee houden dat je ook zélf eigen middelen moet inbrengen. Soms geldt er ook nog een opslag op de rente. Daarnaast kan de geldverstrekker bepaalde beperkingen opleggen. Denk bijvoorbeeld op een uitdrukkelijk verbod op het verhuren van de woning.

 

Recreatiewoningen

Het komt steeds vaker voor dat mensen een recreatiewoning kopen en deze als hoofdverblijf gaan bewonen. Als je dit ook van plan bent, houdt dan rekening met speciale regels en bepalingen. Om te beginnen het afsluiten van een hypotheek: dat is minder eenvoudig dan bij een "normaal" woonhuis. Niet alle banken zijn namelijk bereid om een recreatiewoning te financieren, ook al wordt deze als hoofdverblijf gebruikt. Vraag een hypotheek adviseur van Vis-Vast Assurantiën naar de voorwaarden.

 

Daarnaast zijn de mogelijkheden om de woning permanent te bewonen en de aftrek van de hypotheekrente niet altijd even vanzelfsprekend. Er zijn gemeenten die een zogenaamd gedoogbeleid voeren en toelaten dat recreatiewoningen permanent worden bewoond, andere gemeenten weigeren een dergelijke toestemming. Een door de eigenaar permanent bewoonde vakantiewoning kan, op basis van feitelijke omstandigheden, als een 'eigen woning' in fiscale zin worden aangemerkt. Als dit het geval is, valt de woning in inkomensbox 1 (belastbaar inkomen uit werk en woning). Als je de recreatiewoning financiert met een hypotheek, dan is de rente in dat geval  aftrekbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding

 

Duivenslaagte 2-6, De Bult                 

 

ZEER SCHERPE PRIJS !! Aan de rand van Ressort "De Eese" direct tegen het bos gelegen een goed onderhouden Recreatie BUNGALOW met 186 m² eigen grond. Het geheel ligt in de bossen van de "Woldberg" met veel natuur, genieten van de rust. Bij deze Bungalow is voldoende parkeergelegenheid op het park.

 

€84.000,= k.k.

 

 

Afbeelding

 

Jannes Brugginkweg 3-4, Hoogersmilde                          

 

Het bungalowpark Hoogersmilde is een kleinschalig ruim opgezet park met prachtig tradioneel gebouwde Finse chalets. Vanuit het park wandelt of fiets u zo de bossen in. Ook voor de kinderen is er op 10 automin. een prachtig overdekt speelparadijs "speelstad Oranje"en voor gasten is de toegang tot het openlucht zwembad" Het Bosbad" gratis( tijdens het seizoen) of paardrijden op de tegenover gelegen manege.

 

VERKOCHT

 

 

 

 

Afbeelding

 

Zuidlaarderweg 37-65, Tynaarlo

 

Vrijstaande 4 persoons recreatievilla op het royaal opgezette Villapark Akenveen op 589 m² eigen grond. Het park ligt in een schitterende omgeving in de kop van Drenthe. Het betreft hier een woning uit 2001 geheel ingericht en voorzien van alle comfort. De woning heeft uitstekende verhuurmogelijkheden, mede door de gunstige ligging ten opzichte van Assen, Emmen en Groningen. Tevens zijn er veel fiets en wandelmogelijkheden.

 

€ 114.000,= k.k.

 

 

 

Afbeelding

 

Boterpol 72, Wateren

 

Op een pracht locatie, op een zeer ruim perceel van maar liefst 1.999 m² staat een goed onderhouden woning. Deze woning ligt midden in nationaal park "Het Drents Friese Wold" uniek gelegen voor liefhebber(s) die houden van natuur rust en veel ruimte. In de nabije omgeving veel fiets-, wandel- en paardrijpaden door de uitgestrekte bossen en heidevelden.

 

VERKOCHT

 

 

Afbeelding

 

Sabeldier 5, Koekange                       

 

Een prachtige vrijstaande Bungalow geheel Gerenoveerd en Gemoderniseerd op een zeer ruime kavel van maar liefst 1.708 m² grond. Een goed onderhouden en fraai aangelegde tuin met diverse terrassen cq zitmogelijkheden. Er is ook een schuur met aan weerszijden een carport . Het Bungalow park "Marterhaar" grenst aan de bossen van Ruinen. Door de nieuwe aangelegde rotonde zijn de plaatsen Meppel en Hoogeveenvia de N 375 goed en snel bereikbaar.

 

 

VERKOCHT