Aan de gegevens vermeld op deze website kunnen geen rechten worden ontleend,   design by RiDi ©

 

 

 

 

 

 

Brouwerswal 22                    |                    8401 DA                    |                    Gorredijk                    |                    0513 460 064                    |                    info@woonstijlmakelaars.nl

Woningen in het buitenland

Onderstaand treft u een overzicht van ons actueel woning aanbod in het buitenland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Momenteel geen aanbod in het buitenland op onze site, klik hier voor TWR vastgoed

 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een woning in het buitenland

Voor veel mensen is het een droom: een huis kopen in het buitenland. Vaak gaat het dan om een tweede huis. Ook mensen die in het grensgebied wonen en werken, spelen vaak met de gedachte om een huis te kopen aan de andere kant van de grens. Je krijgt in zo'n geval altijd met andere fiscale regels te maken. Ook moet je weten dat het niet eenvoudig is om een huis in het buitenland te financieren bij een Nederlandse hypotheekverstrekker.

 

Fiscale regels

Als je in Nederland werkt en belasting betaalt, maar je woont in het buitenland, dan is de hypotheekrente in principe aftrekbaar. Je moet dan wel kunnen aantonen dat het huis in het buitenland je zogenaamde "hoofdverblijf" is. Die term wordt door de fiscus gehanteerd sinds de invoering van het boxenstelsel in het belastingsysteem per 1 januari 2001. Een huis wordt gezien als je hoofdverblijf wanneer je maatschappelijke, sociale en economisch leven zich daar afspeelt. Anders is er sprake van een tweede huis. En daarvoor is de hypotheekrente niet aftrekbaar.

 

Financiering

In de praktijk is het lastig om een huis in het buitenland te financieren bij een Nederlandse hypotheekverstrekker. Dat heeft te maken met het risico dat de hypotheekverstrekker loopt. Stel dat je niet aan je financiële verplichtingen kunt voldoen en de hypotheekverstrekker wil het onderpand opeisen, dan krijgt men te maken met allerlei ingewikkelde internationale juridische regels. Alleen aan klanten waarin men een groot financieel vertrouwen heeft, wil een hypotheekverstrekker nog wel eens een lening verstrekken voor de financiering van een woning in het buitenland. Ook als de hypotheekverstrekker een vestiging heeft in het land waarin jouw toekomstige huis zich bevindt, wil men je soms wel accepteren. De buitenlandse vestiging kan dan zicht houden op het eventuele financiële risico dat men loopt.

 

Een huis in België, Duitsland of Frankrijk

Heb je een huis in België, Duitsland of Frankrijk op het oog, dan ziet het er wat rooskleuriger uit. Bij woonstijl makelaars vind je een arrangement voor de financiering van een huis in één van deze landen. De eisen die aan je gesteld worden om voor zo'n arrangement in aanmerking te komen, zijn wel een stuk strenger dan voor een normale hypotheek. Zo zul je bijvoorbeeld in veel gevallen een flink bedrag aan eigen geld moeten kunnen inbrengen. Wil je meer weten over dit arrangement, informeer er dan naar bij één van onze hypotheek adviseurs. Het loont de moeite om je eens nader in deze mogelijkheid te verdiepen.